Комбинацията от прошуто (шунка) и гъби се ползва в най-различни рецепти. Това любимо на много хора съчетание е подходящо както за предястие, така и за основно ястие. Вариантите са безброй, но искам да ви предложа една италианска версия, която не само, че е лесна за приготвяне, но и ефектна за сервиране. За това пък колко е вкусна, се надявам да ми пишете след като си я сготвите и опитате. Аз лично, обожавам тези рулца. За да си ги направите ще са ви нужни:
4 бр. големи и тънко нарязани филии прошуто cotto (prosciutto cotto), в краен случай шунка;
2 филии хляб;
60 гр. сирене пармиджано, настъргано (пармезан);
100 мл. бульон;
150 гр. гъби шампиньон;
150 мл. течна сметана;
250 мл. мляко;
1 малка глава лук;
70 гр. масло;
4 с.л. вино Марсала;
2 яйца;
сол и черен пипер на вкус;
2 -3 листенца босилек;
Приготвяне:
- Затоплете млякото в малка тенджерка и надробете вътре хляба. Изчакайте няколко минути да поеме добре, след което извадете и изцедете. Добавете към изцедения хляб 20 грама от маслото и разбъркайте всичко много добре с помощта на вилица;
- Измийте, подсушете и нарежете на ситно гъбите. Задушете ги заедно с дребно нарязания лук за около пет –шест минутки, добавяйки половината от останалото масло, виното, сол и пипер на вкус;
- Изсипете в подходящ съд получилите ви се две смеси, добавете към тях разбитите яйца и половината от настърганото сирене, разбъркайте всичко много добре;
- Вземете един по един резаните прошуто, поставете по средата им от сместа и завийте на рулца. Подредете ги в малка тавичка, плътно едно до друго;
- Пригответе си заливка от останалото масло, сметаната и бульона, полейте отгоре рулцата, поръсете с останалото сирене и запечете в предварително затоплена фурна за около 15 минути.
Сервирайте рулцата горещи с чаша хубаво вино. Не забравяйте да готвите с ентусиазъм и добро настроение, така Добрият Вкус ще бъде с вас и резултатите ще са отлични.
Няма коментари:
Публикуване на коментар