Както вече се превръща в традиция за нас и тази година ще вземем участие в Италианския фестивал в България. Ще организираме няколко мероприятия, свързани естествено с италианската кухня. Ще готвим, ще похапваме и ще се забавляваме! Публикувам тук програмата на готварското шоу,което сме замислили. Освен майстор-готвача Силвио Скалвини, който ще демонстрира как се прави прясна пълнена паста, сме поканили и нашият приятел художник Павел Митков. Не се притеснявайте обаче, той няма да готви, а ще си забърка боичките и ще ни нарисува нещо, докато Силвио прави паста. Мисля, че ще се получи уникално шоу. Ще надникнем едновременно в изкуството на кухнята и в кухнята на изкуството!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Варено със сос pearà
Вареното със сос pearà е типично ястие в празничното италианско меню най-вече на жителите на Верона и околностите. Легендата разказва, че...
-
За вече дългото ми съжителство с българка и ежегодните ми посещения в България, все още не съм успял да си съставя някаква по-ясна картина з...
-
Когато времето застудее и човек може да си пийне чаша червено вино дори на обяд означава, че е дошъл подходящия момент да си пригот...
-
Приказки и легенди за Коледа Много са историите и легендите, които разказват за появата на най-популярния коледен сладкиш в Италия . Ще ви...
Няма коментари:
Публикуване на коментар