Варено със сос pearà

pearà_sosВареното със сос pearà е типично ястие в празничното италианско меню най-вече на жителите на Верона и околностите.

Легендата разказва, че блюдото е измислено от придворния готвач на Албино, крал на Лонгобардите, с цел да накара кралица Розамунда да започне да се храни. След жестокото убийство на баща си, кралицата изпаднала в депресия и не желаела да хапне нищо. Така безимения готвач измислил този свръх калоричен сос, съставен от: галета, костен мозък, масло и месен бульон. Всичко това, гарнирано с обилна доза прясно смлян черен пипер.

Както ще видите, приготвянето не е особено трудно. Може да ползвате соса, поднасяйки различни видове меса, най-добре с варени.

Продукти за соса. Доза за 4 човека:

- 80 гр. Костен мозък; (телешки)

- 70 гр. Масло;

- 200 гр. Галета;

- 1 л. месен бульон;

- Черен пипер;

- Сол;

Не забравяйте да готвите с усмивка и настроение. Така Добрият Вкус ще бъде с вас, а резултатите ще са отлични!

3 Коментари:

Публикуване на коментар