24.06.10 г.

Коктейл Пирло



Това е един коктейл на базата на бяло газирано вино. Подходящ е при всякакви случаи, а и по всяко време на денонощието. Лек и освежаващ, може да се пие като аперитив или на дивана, пред телевизора, по време на таз годишните дълги африкански вечери. Всъщност асоциацията с Африка и с тазгодишното световно по футбол не е толкова случайна.- името на този коктейл е Пирло, както е и името на един от играчите в националния отбор на Италия. Подочух веднъж, една история, която разказва нещо от сорта, че напитката е кръстена именно на футболиста или пък че, това е любимият му коктейл. Хич ме няма по футбола (Лина) така че, не знам кое от двете твърдения е вярното. Пирло е от Бреша, аз живея в Бреша, коктейла е страхотен, жегата за щастие, не е африканска така че, препоръчвам ви да го опитате – кой докато гледа мачовете, кой докато се отегчава (като мен) през това време:

Бяло сухо газирано вино (Просеко);

Аперол;

Газирана вода;

Резенче портокал;

Лед;

Приготвяне: Съотношението на съставките е изцяло въпрос на личен вкус. Аз правя така: равни части вино и Аперол, малко повече газирана вода, едно резенче портокал и три кубчета лед.

Наздраве!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Варено със сос pearà

Вареното със сос pearà е типично ястие в празничното италианско меню най-вече на жителите на Верона и околностите. Легендата разказва, че...