За нас

    Рецептите и всички останли неща в този блог са подбрани и обяснени за Вас от Фулвио Дзанини. Фулвио е италианец, по професия се занимава  с видео продукции и комуникации не само в областта на готвенето. Все пак кухнята е голямата му страст. Ценител и познавач на изкуството да се храниш добре, Фулвио не веднъж е канен да организира дегустации и демонстрации. В дома си готви само той, за което всички завиждат, благородно, на неговата българската половинка в живота. Освен, че обикновено тя мие чиниите, пада и се и честта да превежда този блог. За сега живеят в Италия, но по принцип се чувстват граждани на света. Целта им е да Ви разкажат за италианската кухня и кулинарни традиции такива, каквито са.

    Заглавието на блога е такова не защото имаме някакви особени претенции, а  защото се водим вдъхновени от идеята на Пелегрино Артузи, че готвенето е наука, а доброто хранене - изкуство. В тази връзка, препоръчваме на всички едноименната книга.

Ще се радваме да споделите с нас идеи и впечетления.



ОЩЕ ЗА НАС...

3 коментара:

  1. Zdravejte, knigata izdavana li e na balgarski ezik?
    Milena

    ОтговорИзтриване
  2. Zdravejte, knigata izdadena li e na balgarski ezik? Milena

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Милена и добре дошла на страниците на нашия блог. Доколкото знаем, книгата "Артекулинария или храненето е изкуство" не е издавана на български език. Заели сме се с превода на някои от по-интересните напътствия и съвети, но за съжаление нещата вървят доста бавно. Ако те интересува нещо конкретно, пиши ни, ще направим всичко възможно да отговорим.

    ОтговорИзтриване

Варено със сос pearà

Вареното със сос pearà е типично ястие в празничното италианско меню най-вече на жителите на Верона и околностите. Легендата разказва, че...