26.10.11 г.

ПЪРЖОЛИ С БИРЕН СОС

                                                               BIRRA 2   Когато казах на Лина, че ще и готвя свински пържоли с бирен сос, получих в отговор: „Измисли нещо по-бързо, че съм гладна!” По-бърза от рецептата, която ви предлагам днес, за пържоли със сос при това, ми е трудно да се сетя поне на първо четене. Уверявам ви, че дори и да не умеете да правите чудеса, най-много за петнайсет минути ще сте спретнали вечерята. Ето какво ви е нужно:


 maiale_ok

- четири пържоли;
- малко олио;
- масло – около 40гр;  
- бира – 100 мл;
- кората от половин лимон;
- скилидка чесън;
- клонче розмарин; (може и сух)
- клонче мащерка; (може и суха)
- черен пипер и сол на вкус;
Приготвяне: Отделете си нужното количество бира за рецептата. Налейте си останалото и си пийвате докато готвите. Загрейте тигана с мазнината и сложете пържолите, които предварително сте подсолили и поръсили леко с пипер. През това време настържете лимоновата кора и накълцайте на много дребно чесъна, розмарина и мещерката. Не забравяйте да обръщате пържолките от време на време. Когато са готови, поставете ги в чиниите, в които ще сервирате. В същия тиган сложете бучката масло и веднага прибавете ситно нарязаните подправки. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и долейте с бира. Бъркайте лекичко още около минута. Полейте месото със соса и сервирайте.
Доизкусуряване: Имайте предвид че, това бирено сосче е идеално за всякакъв вид месо. Няма какво да и сбъркате на рецептата. От опит мога да споделя само, че ако около вас кръжат гладни членове от семейството, опитващи се да предизвикат свада, защото сте закъснели след работа, дайте им да приготвят салатата, докато вие правите пържолите. За капак, чаша хубаво вино върши винаги чудеса.
Гответе с ентусиазъм и добро настроение. Така Добрият вкус ще бъде винаги с вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Варено със сос pearà

Вареното със сос pearà е типично ястие в празничното италианско меню най-вече на жителите на Верона и околностите. Легендата разказва, че...