23.03.10 г.

Великденски агнешки ребърца

Понеже наближава Великден и по стара и в Италия традиция по това време на годината се похапва агнешко, предлагам ви да опитате любимата ми рецепта за агнешки ребърца. Ще ви дам продуктите, нужни за приготвянето на шест порции, но тъй като ребърцата стават много вкусни, имайте предвид, че те в никакъв случай няма да ви стигнат за шест човека. И така...

Набавете си:
12 агнешки ребърца;
150гр. масло;
2 глави чесън;
1 връзка магданоз;
3-4 супени лъжици галета;
зехтин;
сол и пипер на вкус;

Приготвяне: Включете фурната да загрява на 180 градуса. През това време подредете в тавата агнешките ребърца, подсолете и поръсете с черен пипер на вкус. Полейте със зехтин. Сложете между ребърцата и двете глави чесън – цели, така както са си, само ги почистете от най-горните люспи. Те служат за да дадат аромат на месото. Запечете всичко за около 30 минути. През тава време объркайте маслото като добавите в него нарязаните на много ситно магданоз и една-две скилидки чесън. Когато маслото омекне добре, прибавете галетата и една лъжица зехтин, сол на вкус. Разбъркайте всичко много добре до получаването на мек крем. След това извадете ребърцата от фурната и намажете обилно всяко едно с получената смес. Дозапечете ястието докато получите златиста хрупкава коричка.

Доизкусуряване: Нямам какво да добавя освен да внимавате да не си изядете пръстите. Естествено набавете си и подходящо бяло вино.

Пишете ми за резултатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Варено със сос pearà

Вареното със сос pearà е типично ястие в празничното италианско меню най-вече на жителите на Верона и околностите. Легендата разказва, че...